Edicion 2020
El Congrés

El futur s'apropa a la velocitat del canvi continu. Les TIC són el factor que més influeix en aquesta velocitat de transformació de la nostra societat i Catalunya s'ha convertit en un pol d'atracció pel talent, la innovació i l'aprenentatge. Això fa que ens trobem en una posició privilegiada per intuir el futur.

Trends.CAT neix amb la intenció d'esdevenir un punt de trobada d'aquelles persones que volen conèixer les noves tendències del sector i que ja estan produint canvis en les seves organitzacions i en el conjunt de la societat.

Trends.CAT també neix amb la missió de difondre aquests coneixements a la societat catalana, sense ànim de lucre i amb el profund interès de vetllar pels principis ètics, de respecte, inclusió, col·laboració i obertura a la participació

Resumint: Trends.CAT neix per TU. T'hi esperem!

Canal de Telegram twitter email

Ubicació

NCSA Mosaic Logo Inicialment el congrés havia de ser un esdeveniment en què ens trobéssim i féssim relacions i contactes. Havia de ser un lloc per retrobar-nos, per fer-nos abraçades i encaixades de mans, però la COVID-19 ho ha trasbalsat tot i ja no podem fer el que ens hagués agradat tant.

Però no volíem rendir-nos i ara tornem més forts que mai amb l'esperit d'aquells primers visionaris que van crear la xarxa: volem fer-hi el nostre congrés, online però proper i per això volem rendir homenatge als primers expedicionaris: 27 anys de NCSA Mosaic, 27 anys de Web Browsers i d'Internet tal com la coneixem. Tot ha canviat molt, però resten l'esperit, la passió i moltes ganes d'aprendre junts.

Ponents

 • Excel·lentíssim senyor Joan Canadell i Bruguera

  Excel·lentíssim senyor Joan Canadell i Bruguera @jcanadellb

  El Excel·lentíssim senyor Joan Canadell i Bruguera és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en màrqueting i distribució comercial. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha estat directiu de multinacionals durant més d’una dècada i gerent d’una empresa del sector de l’embalatge. És fundador i soci de Petrolis Independents i és cofundador del Cercle Català de Negocis. Des de fa un any és president de la Cambra de Barcelona i del Consell de Cambres.

 • Genís Margarit

  Genís Margarit @gmargarit

  Enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya amb més de 15 anys com a consultor en ciberseguretat, privacitat de dades i informàtica. Compagina la seva tasca amb la docència a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona.

 • Carlos Cosials

  Carlos Cosials @cosials

  Carlos Cosials és Enginyer Informàtic, per la FIB-UPC (1989). Durant els seus primers an ys d'exercici va aplicar el DMU (Digital Mockup), al Centre Tècnic de SEAT, pel model SE359 (SEAT Altea), mitjançant l'aplicació del 3D, el PLM i la VR. Després, ja a T-Systems, va fer tasques de consultoria de processos, en l'àmbit de logística, finalitzant el seu acompliment com Innovation & Portfolio Manager. Posteriorment, va fer la seva incursió en l'àmbit start-up fundant Fantastiq Transmèdia, per a aplicar la ludificació, en modalitat 'mobile', a l'àmbit turístic. Des de 2015 lidera la unitat d'Indústria 4.0, en Integral Innovation Experts, activitat que compagina amb la docència en la Universitat UIC Barcelona, dirigint el Màster Executiu en Big Data Science i impartint l’assignatura de Sistemes d'Informació per a l'Empresa. A més, col·labora amb Elisava (UPF), UOC, UPC, EIC, ACC1Ó i BCN Activa, en la divulgació de la IOT i el Digital Twin.

 • Stephanie Marko

  Stephanie Marko @StephanieMarko

  L’Stephanie Marko és una dona americana que resideix a Igualada des de fa vint anys. El 2010 va fundar The Stikets Company (www.stikets.com), una empresa dedicada a la fabricació i venda online d’etiquetes i productes personalitzats a més de 25 païssos, que té com a objectiu oferir solucions a les famílies. A més d'innovar constantment per oferir els millors productes i fer que responguin a les necessitats dels seus clients, Stephanie Marko vol fer d'Stikets la millor empresa per a la gent que hi treballa. Marko també presideix a Barcelona del col·lectiu internacional d’emprenedors Entrepreneurs’ Organization. Stikets ha estat guardonada amb l'E-commerce Awards i el Premi Família que atorga el Grup d'Entitats Catalanes de la Família i el Premi a la Corresponsabilitat de Fidem. Si bé, tot i disposar d’una acreditada solvència acadèmica en economia i una resolta experiència en màrqueting per a empreses; abans de ser emprenedora, l’Stephanie feia de mare i, avui, segueix sentint-se –sobretot- mare dels seus tres fills.

 • Laura Urquizu

  Laura Urquizu @Lurquizu

  Sòcia i CEO de Red Points des de 2014. Durant aquests cinc anys, Laura ha pivotat el model de l'empresa, transformant-lo en un SAAS, que opera globalment a tot el món en la protecció global de la distribució en línia de qualsevol tipus d'empresa, incloent-hi a més de la pirateria i la falsificació, també el mercat gris i altres violacions. Anteriorment va ocupar càrrecs directius a Arthur Andersen, Caja Navarra i Corporación CAN, a més de consellera en moltes start-ups tecnològiques i grups d'inversió. A l'agost de 2018, Red Points va ser nomenada entre els *start-ups més populars d'Europa*, per la revista Wired. Laura ha estat nomenada al 2018 entre les *50 dones emprenedores i inversores més influents en el sector de la tecnologia europea*, i recentment nomenada per AED com a millor CEO d'Espanya en la categoria Startup.

 • Isabel Bellot

  Isabel Bellot @ibellotm

  Més de 25 anys d'experiència liderant àrees de TIC, processos de transformació Digital a diferents sectors: Edificació i Construcció, Alimentació i Begudes, Automoció, Transport aeri, Transport marítim, Healthcare & R + D. Diverses etapes professionals treballant com a consultora (KPMG Consulting, Seidor, entre d'altres). Promotora del canvi cultural i de la innovació tecnològica a les empreses. Coordinadora del Màster universitari en Direcció de Tecnologies i Transformació Digital (MDTI). Professora de Transformació Digital a diversos Màsters: MDTI, MIBA - Màster Internacional in Business Administration-, MSCMT - Màster Supply Chain Management & Technologies-, MUDP -Màster Universitari en Direcció de Projectes-. Assessora en noves tecnologies i transformació del negoci.

 • Susana Prado García

  Susana Prado García @Susanaieci

  Enginyera informàtica per la URV i professora del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, ha sigut recent 'Premis Dona TIC 2019' en la categoria de professional, per la seva dilatada carrera en el sector TIC. Actualment és directora a Catalunya de l’empresa IECISA i col·labora activament en diverses associacions que promouen les vocacions STEM i la visibilitat del talent femení, entre elles pertany al Comitè Executiu a CTECNO.

Agenda - dijous 25 de juny de 2020

HoraPonènciaDescripció
9h00Apertura i presentació del congrés
09:07Benvinguda del comitè d'organització
09:15Excel·lentíssim senyor Joan Canadell i Bruguera Excel·lentíssim senyor Joan Canadell i Bruguera President de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de BarcelonaCom han d'afrontar les empreses la crisis del COVID-19? 
Som en un moment de la crisi sanitària i econòmica on es presenten molts dubtes de com han d'afrontar les empreses els canvis de paradigma. Un bon moment per escoltar i debatre la visió d'aquesta situació per part de la Cambra de Comerç.
10h00Genís Margarit Genís Margarit IPNET CENTRAL. SOLUTIONSEls reptes en Ciberseguretat a l'era digital 
Els Ajuntaments volen ciberseguretat, però es troben desbordats. Un grapat d'obligacions marcades per l'Esquema Nacional de Seguretat combinat amb uns recursos escassos, conformen un còctel explosiu que es presentaran durant el taller.
10h45Carlos Cosials Carlos Cosials Industry 4.0 Sr. Biz Consultant at Integral Innovation ExpertsDigital Twins Inception: La realitat desdoblada digitalment 
L'adopció de la digitalització, primer per les empreses/institucions, després per les persones i, ara, per les 'coses', està forjant una realitat completament duplicada. Amb una concepció, que alguns comencen a encunyar com a 'Digital Twin', és alguna cosa que, sobretot, s'està aplicant en la digitalització de l'activitat dels objectes intel·ligents connectats, tot i que, també, s'aplica a d'altres àmbits, com els referits a processos industrials i operacionals. Veurem com la digitalització comporta una (doble) realitat, que requereix d'una visió holística, mitjançant l'enginyeria de sistemes.
11h30Taula RodonaTaula Rodona: Liderant la transformació i nous negocis digitals.
Stephanie Marko Stephanie Marko Founder and Chief (Executive) Mom at The Stikets Company 
CEO de The Stikets Company (www.stikets.com). Marko també presideix a Barcelona el col·lectiu internacional d’emprenedors Entrepreneurs’ Organization (www.eonetwork.org). Stikets ha estat guardonada amb l'E-commerce Awards i el Premi Família que atorga el Grup d'Entitats Catalanes de la Família i el Premi a la Corresponsabilitat de Fidem.
Laura Urquizu Laura Urquizu CEO and Chairperson of Red Points 
Sòcia i CEO de Red Points des de 2014. Durant aquests cinc anys, Laura ha pivotat el model de l'empresa, transformant-lo en un SAAS, que opera globalment a tot el món en la protecció global de la distribució en línia de qualsevol tipus d'empresa, incloent-hi a més de la pirateria i la falsificació, també el mercat gris i altres violacions. Laura ha estat nomenada al 2018 entre les *50 dones emprenedores i inversores més influents en el sector de la tecnologia europea*, i recentment nomenada per AED com a millor CEO d'Espanya en la categoria Startup.
Isabel Bellot Isabel Bellot Adjunta a Direcció General, Directora d'Estratègia Digital i CIO del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya (COAC). 
Més de 25 anys d'experiència liderant àrees de TIC, processos de transformació Digital a diferents sectors: Edificació i Construcció, Alimentació i Begudes, Automoció, Transport aeri, Transport marítimo, Healthcare & R + D. Diverses etapes professionals treballant com a consultora (KPMG Consulting, Seidor, entre d'altres). Promotora del canvi cultural i de la innovació tecnològica a les empreses.
Susana Prado García Susana Prado García Directora a Catalunya de IECISA 
Enginyera informàtica per la URV i professora del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, ha sigut recent 'Premis Dona TIC 2019' en la categoria de professional, per la seva dilatada carrera en el sector TIC. Actualment és directora a Catalunya de l’empresa IECISA i col·labora activament en diverses associacions que promouen les vocacions STEM i la visibilitat del talent femení, entre elles pertany al Comitè Executiu a CTECNO.
12:30Comiat institucional
12:40Fi del congrés

Patrocinen

1

2

5

7

3

4

6

OrganitzenCol·laborenAmb el suport de

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15